ΕΚΔΡΟΜΗ 2018 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερήσια εκδρομή 2018 Θεσσαλονίκη

involveme2

Involve me & I learn σημαίνει συμμετέχω και μαθαίνω. Με αυτόν το γνώμονα οργανώνουμε το μάθημα στις τάξεις του Κέντρου Ξένων Γλωσσών μας. Παράλληλα με την οργάνωση της διδακτέας ύλης στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς προγραμματίζουμε την καθιερωμένη εκπαιδευτική μας εκδρομή στοχεύοντας στο συνδυασμό της διασκέδασης με τη μάθηση. Δίνουμε έμφαση στην εξέλιξη των μαθητών μας ώστε να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ενήλικη ζωή τους.

The Mindtrap:

Γιατί το επιλέγουμε ξανά και ποιά τα οφέλη για τους μαθητές μας

the mindtrap2

Τα Δωμάτια Απόδρασης απαιτούν τη λύση μιας σειράς από γρίφους και παζλ. Η επίλυση γρίφων από μια ομάδα ατόμων μπορεί να απαιτεί εξερεύνηση, σκέψη, παρατηρητικότητα, ικανότητες αντίληψης αλλά μας βοηθά επίσης να εξασκήσουμε δεξιότητες απαραίτητες για τη μετέπειτα επαγγελματική μας εξέλιξη και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Δεν αφορούν την ικανότητά σου στη χρήσης της γλώσσας αλλά το να μεταφέρεις τις ιδέες σου ξεκάθαρα και με ακρίβεια στο συνομιλητή σου ώστε να σε καταλαβαίνει. Ικανότητα στην επικοινωνία σημαίνει επίσης ν’ ακούς τους άλλους και να αντιλαμβάνεσαι τί λένε και να μπορείς να συζητάς για διαφορετικές απόψεις και ιδέες. Βελτιώνοντας την ικανότητα της επικοινωνίας βελτιώνεις τη σχέση σου με τους φίλους, την οικόγενεια και τους συναδέλφους σου. Μέσα σ’ ένα δωμάτιο απόδρασης θα πρέπει να συνεργαστείς με την ομάδα, ν’ ακούς τις ιδέες των συμπαικτών σου και να έχεις το σθένος να προτείνεις την άποψή σου. Σαν ομάδα πρέπει να αποφασίσετε ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος να ξεκλειδώσετε το δωμάτιο.

the mindtrap

ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η ικανότητα να λύνεις προβλήματα και να διατηρείς ταυτόχρονα διαυγή σκέψη είναι ουσιαστική τόσο στο εργασιακό περιβάλλον όσο και την καθημερινότητα. Στα δωμάτια απόδρασης πρέπει να πάρεις αποφάσεις σε συγκεκριμένο χρόνο, να σκεφτείς λογικά και να παραμείνεις ήρεμος. Αν πανικοβληθείς χάνεις πολύτιμο χρόνο και το κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Στα δωμάτια απόδρασης το να λειτουργείς ως μέλος της ομάδας είναι το κλειδί της επιτυχίας. Όλοι έχουν να προσφέρουν κάτι και πρέπει να ακουστεί η γνώμη όλων ώστε να μη χαθεί κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί τη λύση του γρίφου. Δε συμβαίνει πάντα να είσαι φίλος με τους συνεργάτες σου αλλά το να μπορέσεις να το ξεπεράσεις και να δουλέψετε σαν ομάδα με κοινό στόχο θα εξασφαλίσει την επιτυχία σας.

ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο σκοπός της αποστολής είναι να ξεκλειδώσετε το δωμάτιο. Ωστόσο υπάρχουν επιμέρους προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και πρέπει να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να επιτύχετε. Αν αποσπαστεί η προσοχή σας ή προσπεράσετε τα βήματα πριν ολοκληρώσετε όλους τους γρίφους δεν θα καταφέρετε να αποδράσετε. Το να μένεις συγκεντρωμένος σε μια δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικό στο χώρο εργασίας.

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Η αμφιταλλάντευση όταν πρέπει να πάρεις μια απόφαση μπορεί να κοστίσει τον ουσιαστικό στόχο του παιχνιδιού. Το να έχεις εμπιστοσύνη στις επιλογές σου και να τις φέρνεις εις πέρας είναι μια σημαντική δεξιότητα στη ζωή.

Με την εξάσκηση οποιαδήποτε δεξιότητα μπορεί να βελτιωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις δεξιότητες καθημερινής ζωής. Όχι μόνο μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζεις ανθρώπους και καταστάσεις αλλά και τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

Αλακιόζογλου Εύη

Υπεύθυνη σπουδών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών

Πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας με ειδίκευση στη Μετάφραση & στις Διαπολιτισμικές Σπουδές