Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου αγγλικα;

Όλοι θέλουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας τις απαραίτητες γνώσεις και η εκμάθηση ξένων γλωσσών, και ειδικότερα των αγγλικών, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εφόδια προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για ένα παιδί να έχει την πρώτη του επαφή με την αγγλική γλώσσα;

Γνωρίζουμε πως τα παιδιά 6-8 ετών:

Read more
Συμβουλες για σωστο διαβασμα

Συμβουλές για το πως πρέπει να μελετάνε τα παιδιά στο σπίτι:
1.   Πρέπει να έχουμε κοιμηθεί αρκετά καλά το βράδυ (8-9 ώρες) επειδή ένα ξεκούραστο μυαλό μαθαίνει γρήγορα και καλά.
2.   Πρέπει να μη διαβάζουμε αργά το βράδυ, επειδή το διάβασμα που κάνουμε τότε “πάει χαμένο”, δεν μπορούμε να προσέξουμε όσο πρέπει και ξεχνάμε εύκολα.
3.   Πριν αρχίσουμε το διάβασμα φτιάχνουμε ένα μικρό πρόγραμμα για το τι έχουμε να κάνουμε ακριβώς για την άλλη μέρα. Μετά τοποθετούμε πάνω στο τραπέζι τετράδια και βιβλία σχετικά με το μάθημα.
4.   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν διαβάζουμε δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά μόνο διαβάζουμε.

Read more
Ο κανόνας «3-6-9-12» για τα παιδιά και την οθόνη

Ο Serge Tisseron είναι γάλλος ψυχαναλυτής-ψυχίατρος, από τους πιο γνωστούς στη χώρα του. Δίνει κατευθύνσεις έρευνας στο πανεπιστήμιο University Paris 7 Denis Diderot. Μελετά τις σχέσεις των νέων με τις νέες τεχνολογίες, τις παρανοήσεις ανάμεσα στους ενήλικες και την επόμενη γενιά, και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας της πληροφορίας στους νέους ανθρώπους.

Read more
Η φιλοσοφια του Κεντρου μας στην εκμαθηση γλωσσων
ekmathisi sto kentro mas

Ο ρόλος του κέντρου μας στην εκμάθηση γλωσσών είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διδασκαλία. Διδάσκει και παιδαγωγεί καθώς βοηθά τα παιδιά ν' αναπτύξουν πλήρως τις επικοινωνιακές τους ικανότητες  αλλά και γνώσεις πέραν της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας με διαπολιτισμικές επιρροές από διάφορες χώρες. Γι’ αυτό ακολουθούμε ένα συνεπές πρόγραμμα με σημείο εκκίνησης την εκμάθηση ξένων γλωσσών και εν συνεχεία με πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το κέντρο μας  απευθύνεται σε μαθητές με αξιώσεις και γονείς με πραγματικό ενδιαφέρον που ψάχνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, προβληματίζονται και αναζητούν με ποιοτικά κριτήρια το καλύτερο για το παιδί τους.

Read more